088 61 61 100
05-12-2018
14-11-2017
07-07-2017
10-06-2017
08-05-2017

Blog

01-06-2016

Kinderalimentatie bij co-ouderschap

Kinderalimentatie bij co-ouderschap. Wat spreek je hierover af? Een belangrijk punt om bij stil te staan, want de keuze voor een co-ouderschap brengt ook de keuze met zich mee over hoe om te gaan met de kosten van de kinderen. Regelmatig merk ik dat ouders beide keuzes niet altijd welbewust maken. Co-ouderschap vergt samenwerking en communicatie en oog voor wat goed is voor een kind. Als deze elementen ontbreken, kunnen schrijnende situaties ontstaan.

In dit artikel besteed ik specifiek aandacht aan de keuze voor de verdeling van de kinderkosten bij co-ouderschap.

Lees meer
06-02-2016

Voorlopige voorzieningen

De kogel is door de kerk, je wilt scheiden en wel nu! Je gaat naar een advocaat en vertelt in ongeveer een half uur wat er speelt. De advocaat vertelt wat hij of zij voor je kan doen. Soms valt dan de term voorlopige voorzieningen. Het klinkt niet onvriendelijk: voorlopige voorzieningen. Doe maar! denk je.

Maar, wat moet je je daar nu precies bij voorstellen?

 

Lees meer
05-02-2016

Scheiden en kinderen

Jullie hebben een besluit genomen om te gaan scheiden. Kinderen zien het liefst hun gezin bij elkaar. Dat is hun veilige wereld en die willen ze graag houden. Ook is er weleens ruzie of spanning, zolang dat niet vreselijk uit de hand loopt hebben zij het liefst papa en mama bij elkaar. Sommige ouders blijven daarom voor de kinderen bij elkaar. Kinderen voelen dan vaak wel dat er iets is, dus zij kunnen dan van binnen toch al bang en onzeker zijn als het niet besproken wordt.

Als er echt geen basis meer is om bij elkaar te blijven dan zullen jullie of zal een van jullie toch een knoop doorhakken. Voor jullie is dat al een zware stap, maar voor jullie kinderen, die daar niet om gevraagd hebben en die daar volkomen machteloos in zijn, komt de klap nog harder aan.

Over het algemeen willen ouders er alles aan doen om het zo goed mogelijk voor de kinderen te doen. Zo goed mogelijk is al een hele uitdaging, dus vergeet perfect: dat bestaat niet. Hoe goed je het ook wilt doen: kinderen willen dit het liefst helemaal niet. Of, als ze het wel willen, dan betekent dat dat de situatie waarin zij zitten al slecht is. Wat je moet doen is dus verdere schade beperken. En de beste manier om dat te doen is samen.

Lees meer
20-11-2015

Verschillende wegen die naar scheiding leiden

Waar moet je beginnen en wie schakel je in?

Regelmatig merk ik dat er misverstanden bestaan over mediation en over de rol van een advocaat bij een scheiding. Soms wordt er gedacht dat het inschakelen van een advocaat leidt tot (meer) ruzie en hoge kosten, dat je naar een advocaat gaat als er ruzie is en naar een niet-advocaat als je escalatie wilt voorkomen. En dat als je in goede harmonie uit elkaar wilt gaan mediation dé manier is.

Lees meer
20-11-2015

Huwelijkse voorwaarden nog up to date?

Huwelijkse voorwaarden, dus alles goed geregeld?

Jaren geleden getrouwd op huwelijkse voorwaarden, dus dat zit wel goed...denk je

Lees meer
12-10-2015

De Hoge Raad is eruit...

Op 9 oktober jl. heeft de Hoge Raad de knoop doorgehakt waar het de behandeling van het kind gebonden budget in het alimentatierekenen betreft. In antwoord op de prejudiciële vraag heeft ons hoogste rechtscollege afgelopen vrijdag beslist dat het kind gebonden budget niet meer als onderdeel moet worden gezien van de kinderkosten, maar dat het totale kindgebonden budget een onderdeel is van het inkomen van de ouder die het kind gebonden budget ontvangt en op die manier moet worden meegenomen in alimentatieberekeningen.

Lees meer
Maak een
vrijblijvende
afspraak
Stel een vraag
Publicaties
Informatiefilms

Family Matters

Familierecht-
advocatuur

Scheiden

Bemiddeling

Financiën

Ouderschapsplan-
begeleiding

Preventief advies

Second Opinion