088 61 61 100

Blogs

Alles GeldEchtscheidingOuderschapSamenwonen
14-11-2017

Indexering alimentatie 2018

Betaal of ontvang je alimentatie? Dan is het volgende voor jou van belang. Alimentatie moet jaarlijks worden verhoogd met een bepaald percentage op grond van de wet, tenzij je dit bij convenant hebt uitgesloten. Inmiddels is het indexeringspercentage voor komend jaar bekend gemaakt. Per januari 2018 moeten alimentatiebedragen worden verhoogd met 1,5 %. Alimentatie wordt meestal aan het eind van de maand bij vooruitbetaling voldaan, dus vergeet niet het maandelijkse bedrag per eind december aan te passen.

Lees meer
07-07-2017

Bewust uit elkaar

Vanuit de drijfveer om mensen door middel van een zorgvuldige begeleiding van hun scheiding weer goed op weg te helpen en de schade van een scheiding zoveel mogelijk te helpen beperken heeft Family Matters de samenwerking gezocht en gevonden met Meander Training en Coaching.

Lees meer
10-06-2017

Procederen tot de dood ons scheidt?

De berichtgeving in de pers en de uitspraak van de Hoge Raad in de procedure tegen Fernando Ricksen raken mij. De advocaat van Ricksen bestempelde deze scheiding vorig jaar als een juridische martelgang.

Een huwelijk dat 10 jaar geduurd had, eindigde in 2010 in een echtscheiding. In juni 2017 verwijst de Hoge Raad de zaak terug naar een Gerechtshof, dat de zaak nu verder gaat behandelen. Het einde is dus nog niet in zicht. 

Lees meer
08-05-2017

Juridische liefde (2)

Woon je samen of ga je samenwonen? Het is zinvol om even goed te bekijken wat dat juridisch gezien voor jullie betekent. Juist als je een informele relatie hebt kan het belangrijk zijn om zaken goed vast te leggen omdat de wet weinig basis geeft om op terug te vallen. 

Lees meer
14-04-2017

Juridische liefde

Ook je intieme, persoonlijke relaties worden beheerst door wet en recht. Meestal ben je je daarvan niet bewust. Totdat de relatie eindigt en je voor onaangename verrassingen komt te staan. Met een reeks van artikelen hoop ik bewustwording te vergroten en wil ik kennis delen waarmee mogelijk strijd en onmacht verminderd kunnen worden.

Lees meer
19-12-2016

Scheiden doe je niet alleen

De gevolgen van echtscheidingen waarbij de conflicten hoog oplopen, zijn groot. In de media wordt breed uitgemeten over vechtscheidingen. Scheiden is al pijnlijk genoeg, vScoor de direct betrokkenen maar ook voor hun hele omgeving. Kinderen, ouders en andere familieleden, werkgevers, collega's en leraren krijgen er allemaal wat van mee. Hoe hoger de spanning oploopt, hoe groter de schade. Dus waarom zouden we dat uit de hand laten lopen? 

Lees meer