088 61 61 100

Blogs

Alles GeldEchtscheidingOuderschapSamenwonen
19-12-2016

Scheiden doe je niet alleen

De gevolgen van echtscheidingen waarbij de conflicten hoog oplopen, zijn groot. In de media wordt breed uitgemeten over vechtscheidingen. Scheiden is al pijnlijk genoeg, vScoor de direct betrokkenen maar ook voor hun hele omgeving. Kinderen, ouders en andere familieleden, werkgevers, collega's en leraren krijgen er allemaal wat van mee. Hoe hoger de spanning oploopt, hoe groter de schade. Dus waarom zouden we dat uit de hand laten lopen? 

Lees meer
10-11-2016

Indexering alimentatie 2017

Betaal of ontvang je alimentatie? Dan is het volgende voor jou van belang. Alimentatie moet jaarlijks worden verhoogd met een bepaald percentage op grond van de wet, tenzij je dit bij convenant hebt uitgesloten. Inmiddels is het indexeringspercentage voor komend jaar bekend gemaakt. Per januari 2017 moeten alimentatiebedragen worden verhoogd met 2,1 %. Alimentatie wordt meestal aan het eind van de maand bij vooruitbetaling voldaan, dus vergeet niet het maandelijkse bedrag per eind december aan te passen.

Lees meer
18-10-2016

Ouderverstotingssyndroom

Na een echtscheiding kan het zo zijn dat een kind zomaar ineens een ouder niet meer wil zien. Daar kunnen we een stempel op drukken: oudervervreemding of zelfs ouderverstoting. De overtreffende trap is zelfs een syndroom: ouderverstotingssyndroom. 

Lees meer
06-09-2016

Scheiden wat kost dat?

Als je gaat scheiden wil je ook weten wat de kosten daarvan zijn. Leuk is een scheiding niet. Moet je dan zorgen dat je daar zo min mogelijk aan kwijt bent of juist niet?

Lees meer
23-08-2016

Wederzijdse afhankelijkheid tijdens het huwelijk

Wederzijdse afhankelijkheid tijdens het huwelijk is een belangrijk aspect bij partneralimentatie. Tijdens het huwelijk wordt nog regelmatig in goed overleg besloten dat een van de partners minder gaat werken of stopt met werken wanneer er kinderen komen. Die partner doet vaak minder betaald werk. Dat betekent zeker niet dat zij of hij verder helemaal niets doet of bijdraagt.

Lees meer
25-07-2016

Partneralimentatie

Is partneralimentatie nog wel van deze tijd? Vaak dacht ik van niet, maar die opvatting vloeide voort uit een bevoorrechte positie. Ik groeide op met het credo: een slimme meid is op haar toekomst voorbereid: de slogan uit een campagne van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het doel van deze campagne was om meisjes te stimuleren een vak te leren om later in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien en economisch onafhankelijk te zijn.

Lees meer