088 61 61 100

mr. Francis M.O. van Leeuwen

Advocaat / bemiddelaar

Francis van Leeuwen

“In 1997 ben ik afgestudeerd aan de Erasmus Universiteit Rotterdam. Tijdens mijn studie werd mijn interesse al gewekt voor het familierecht en vervolgens ook mediation, nadat ik college had gevolgd bij Prof. Hoefnagels. Ik heb zeer zeker niet altijd al geroepen dat ik advocaat wilde worden. Wel heb ik altijd mensen willen helpen. In mijn beleving destijds ging dit niet helemaal samen.

Ik ben aanvankelijk als jurist in de advocatuur gerold en heb daar ontdekt dat dit wel samen kan gaan, maar dat het afhankelijk is van hoe je er zelf in staat. In die eerste kennismaking met de advocatuur heb ik een soort spoedcursus familierecht gehad omdat ik een praktijk die voor een groot deel bestond uit familierecht zou waarnemen tijdens het zwangerschapsverlof van een van mijn collega’s. Vanaf dat moment wist ik zeker dat bij het familierecht mijn hart lag. De stap naar de advocatuur heeft nog even op zich laten wachten omdat ik inmiddels twee jonge kinderen had, maar in 2002 ben ik beëdigd en sindsdien ben ik mij steeds verder gaan specialiseren in mijn favoriete rechtsgebied. In 2009 heb ik de juridische specialisatieopleiding van de vereniging Familierecht Advocaten Scheidingsmediators (vFAS) met goed gevolg afgerond en vervolgens de mediationopleiding.

Ik heb honderden mensen bijgestaan in familiezaken, zowel in procedures als - de laatste jaren meer en meer – in bemiddelingen. Uiteindelijk leer je nòg veel meer van de praktijk dan van de theorie. Zoveel mensen, zoveel verhalen, zoveel oplossingen, zoveel uitkomsten. Mijn drive om mensen te helpen is nooit veranderd en van daaruit is uiteindelijk Family Matters ontstaan. Binnen Family Matters staat aandacht en betrokkenheid centraal. Luisteren, tijd nemen en maatwerk leveren aan de hand van de behoefte die blijkt uit het verhaal van degene die ik spreek. In een informele omgeving, waar je je op je gemak kunt voelen en waar de mens centraal staat en waar deskundigheid voor zich spreekt.”

Francis van Leeuwen is als advocaat ingeschreven bij de Nederlandse Orde van Advocaten (adres: Neuhuyskade 94, 2596 XM Den Haag 070-3353535, info@advocatenorde.nl)

www.advocatenorde.nl

 


Preventief advies

Wanneer vraag je preventief advies aan?

Second opinion

Waarom een second opinion?

Eigen advocaat

Iemand die je bijstaat

Ouderschapsplan

Hoe ziet een ouderschapsplan eruit?