088 61 61 100

Kosten

Scheiden heeft het imago dat het duur is en lang duurt. Uiteraard zijn het kosten die je liever helemaal niet maakt. Toch is het niet heel gek dat als je iets goed wilt regelen, daar kosten aan verbonden zijn. En de complexitiet van een specifieke situatie brengt met zich mee dat er meer geregeld moet worden.

Het meest kostbare element aan een scheiding is misschien wel wrok. Als wrok de overhand krijgt ontstaan doorgaans de excessen waarover in de wandelgangen gesproken wordt. De mensen die het samen snel en goed geregeld hebben, hebben vaak weinig reden om daar veel woorden aan vuil te maken. Die kunnen zich weer snel richten op de toekomst.

Met de juiste instelling kun je de kosten en ook de duur van de procedure in eigen hand houden. En dat is wel zo comfortabel. Wij kunnen daar met jou en je partner maatwerkafspraken over maken en toelichten wat jullie er zelf voor moeten doen om binnen de door jullie gewenste tijd voor een vast bedrag de scheiding te realiseren. Als jullie buiten die vastomlijnde werkzaamheden dan nog behoefte blijken te hebben aan extra informatie of een extra gesprek dan zijn ook daarvan de kosten transparant. Dat vergt een inspanning van alle betrokkenen. De ervaring leert dat het steeds uitstellen en na enkele weken of maanden de draad weer opnieuw moeten oppakken ook inspannend is. Als het voor jullie beiden goed lijkt om in een compact traject alles te regelen wat geregeld moet worden dan zetten wij dat traject met jullie uit. Hebben jullie meer tijd nodig, dan is het goed om die tijd te nemen. Van belang is jullie specifieke situatie; er is geen standaard.

Tarief 2016

Ons basis uurtarief bedraagt € 185,-- exclusief BTW (€ 223,85 inclusief BTW). We rekenen geen opslag voor kantoorkosten.

Family Matters werkt in beginsel niet op basis van gesubsidieerde rechtsbijstand (zie www.rvr.org). Als je een inkomen hebt dat net boven de subsidiegrens zit en je niet of nauwelijks vermogen hebt, geldt een aangepast uurtarief volgens een vaste staffel.

Aftrekbare kosten

De kosten die je als alimentatie-ontvanger maakt voor het verkrijgen, verhogen of behouden van de partneralimentatie zijn voor de belasting aftrekbaar (Wet inkomstenbelasting: persoonsgebonden aftrek). Je moet dan denken aan de proceskosten en de kosten voor de juridische hulp die je hebt ingeschakeld.  Van ons ontvang je altijd een gespecificeerde factuur waarmee je kunt aantonen dat je die kosten hebt gemaakt.

De ouder die kinderalimentatie betaalt, heeft vanaf januari 2015 geen recht meer op belastingaftrek. Voor 2015 ging deze belastingaftrek alleen op wanneer je aan bepaalde voorwaarden voldeed en je kind niet in eigen levensonderhoud kon voorzien.


Wie zijn wij?

Maak een afspraak met ons

Stel ons je vraag

Maak een
vrijblijvende
afspraak
Stel een vraag
Publicaties
Informatiefilms

Family Matters

Familierecht-
advocatuur

Scheiden

Bemiddeling

Financiën

Ouderschapsplan-
begeleiding

Preventief advies

Second Opinion