088 61 61 100

Mediation

Is er een mogelijkheid om samen met je partner het scheidingstraject in te gaan. Die vraag stellen wij aan iedereen die contact met ons opneemt over scheiden. Is die kans aanwezig? Dan is het altijd goed om direct samen een kennismakingsgesprek in te plannen.

Waarom bemiddeling bij scheiding

De voordelen om met een bemiddelaar tot oplossingen komen zijn groot. Je houdt samen het heft in eigen hand. En je hoeft niet tegenover elkaar voor de rechter te staan die over jullie leven gaat beschikken. Je houdt de communicatie op gang en zeker als je samen ouders bent dan is dat een goede basis voor de toekomst.

Stop je met communiceren in een periode dat de neuzen toch al niet meer dezelfde kant op staan? Dan is dat vaak een perfecte voedingsbodem voor misverstanden, wantrouwen, conclusies trekken en verwijdering. Dat geeft negatieve energie en wij zien er nooit iemand van opknappen.

Procederen in familiekwesties levert eigenlijk nooit een winnaar op. Als het echt niet anders kan, is het wel een manier om uitsluitsel te krijgen. Maar het kan gelukkig ook anders. Wil je weten of jouw situatie zich leent voor bemiddeling? Kom dan gerust samen kennismaken.

Mediation is niet alleen geschikt voor scheidende partners, maar ook bijvoorbeeld in geschillen tussen een ouder en een (jong)meerderjarig kind over een studiebijdrage. Of voor grootouders die hun kleinkinderen weer willen zien. Samen kiezen voor mediation is geheel vrijblijvend, maar je moet wel bereid zijn je ervoor in te zetten. Lukt dit, dan zijn er winnaars: jullie en jullie kinderen.

Wat houdt het mediationtraject in

Het mediationtraject houdt in het kort in dat je in een aantal begeleide gesprekken samen afspraken maakt. Die worden vervolgens in een overeenkomst vastgelegd. Die overeenkomst wordt namens jullie beiden naar de rechtbank gestuurd en de rechter neemt jullie afspraken over in de uitspraak. Zodra die uitspraak bij de burgerlijke stand is ingeschreven, zijn jullie gescheiden.

Voordelen van mediation:

  • Verbinding in plaats van polarisatie
  • Geen stressvolle zitting
  • Meer grip op de duur van het traject
  • Meer grip op de kosten
  • Grotere kans op duurzame regeling
  • Maatwerk
  • Ruimte voor ieders belangen

 


Familierechtadvocatuur

Bemiddelen, overleg of procederen

Second opinion

Waarom een second opinion?

Preventief advies

Wanneer vraag je preventief advies aan?

Eigen advocaat

Hoe ziet het scheidingsproces eruit?