088 61 61 100

Blogs

Alles GeldEchtscheidingOuderschapSamenwonenAlgemeen
20-10-2020

Indexering alimentatie 2021

Alimentatie moet jaarlijks worden verhoogd met een bepaald percentage op grond van de wet, tenzij je dit bij convenant hebt uitgesloten. Inmiddels is het indexeringspercentage voor het jaar 2021 in de Staatscourant bekend gemaakt.

Lees meer
14-10-2020

Vijf jaar advocaat in Schiedam

Het is alweer 5 jaar geleden dat Family Matters zich in Schiedam vestigde. Een stap waarover ik als advocaat niet lang heb nagedacht. Geboren en getogen in Schiedam heb ik een band met deze stad. Die binding heeft mij er overigens niet van weerhouden om mijn vleugels tijdelijk elders uit te slaan.

Lees meer
16-06-2020

Samenwonen in tijden van woningnood

Samenwonen is een minder grote stap dan trouwen. Voelt je relatie goed en ben je toe aan een volgende stap, dan is samenwonen een logische ontwikkeling. Waar je bij trouwen een bewuste beslissing moet nemen, kan samenleven ook zomaar ontstaan. Het voelt misschien vrijblijvender, maar dat is het niet.

Lees meer
20-04-2020

Alimentatie in zwaar weer

Het is april 2020 en een groot deel van de wereld staat een beetje stil. Inmiddels zijn we allemaal min of meer aan het wennen aan een nieuwe werkelijkheid die helaas op 28 april of 1 juni aanstaande niet ineens weer zal veranderen naar hoe het ooit was. Wat betekent dit voor jou?

Lees meer
24-02-2020

Toestemming bij gezamenlijk ouderlijk gezag

In de regel behouden beide ouders na scheiding het gezag over kinderen. Houd je de communicatie redelijk tot goed, dan kan je samen belangrijke beslissingen nemen aangaande de kinderen. Is er voortdurend strijd of wordt er niet meer gepraat, dan wordt het heel lastig. Twee kapiteins op een schip: dat is per definitie vragen om moeilijkheden. Of ligt het genuanceerder?

Lees meer
07-02-2020

Verdeling van zorg over de kinderen

Verdeling van de zorgtaken. Wanneer zijn de kinderen bij wie? Bij een scheiding komt veel kijken. Een regeling vastleggen is één ding, maar de realiteit is iets anders. Een “standaard” regeling bestaat niet, al wordt hier vaak naar gevraagd. Maar wat past nou bij jullie kind en bij jullie leven.

Lees meer
Vorige pagina