088 61 61 100

Blogs

Alles GeldEchtscheidingOuderschapSamenwonenAlgemeen
16-11-2022

Kansrijk Kind

Beelden van kinderen in derdewereldlanden raken altijd een gevoelige snaar. Maar ook dichterbij huis zijn er kinderen die lijden. Kinderen die niet zorgeloos meedoen op het schoolplein, omdat ze naast zorgen om zichzelf ook zorgen hebben over hun ouders én de zorgen van hun ouders vaak ook nog op hun schouders dragen.

Lees meer
11-11-2022

Indexering alimentatie 2023

Alles wordt duurder. Zoals elk jaar wordt alimentatie per 1 januari op grond van de wet verhoogd met een percentage dat wordt vastgesteld aan de hand van de gemiddelde loonstijging op basis van cijfers van het CBS.

Lees meer
15-11-2021

Indexering alimentatie 2022

Alimentatie moet jaarlijks worden verhoogd met een bepaald percentage op grond van de wet, tenzij je dit bij convenant hebt uitgesloten. Inmiddels is het indexeringspercentage voor het jaar 2022 in de Staatscourant bekend gemaakt.

Lees meer
09-11-2021

Huwelijkse voorwaarden nog up to date?

Jaren geleden getrouwd op huwelijkse voorwaarden, dus dat zit wel goed...denk je. Dat is zeker niet altijd het geval. Vaak belanden akten huwelijkse voorwaarden in de kast en wordt er niet meer naar omgekeken. Terwijl het leven zich ontwikkelt en jullie zelf ook niet stil staan.

Lees meer
14-09-2021

Is kinderalimentatie inkomen

Hoe moet ik nu financieel verder? Dat is vaak één van de grootste zorgen als mensen uit elkaar gaan. En dat is niet zo verwonderlijk, want buiten alle andere praktische en emotionele veranderingen, scheiden ook de financiën. In deze blog vind je het antwoord op veelgestelde vragen over de financiën, waaronder: is kinderalimentatie inkomen?

Lees meer
20-10-2020

Indexering alimentatie 2021

Alimentatie moet jaarlijks worden verhoogd met een bepaald percentage op grond van de wet, tenzij je dit bij convenant hebt uitgesloten. Inmiddels is het indexeringspercentage voor het jaar 2021 in de Staatscourant bekend gemaakt.

Lees meer
Vorige pagina