088 61 61 100

Blogs

Alles GeldEchtscheidingOuderschapSamenwonen
28-06-2019

Scheiden binnen een jaar

Niet voor iedereen is een snel scheidingstraject haalbaar of wenselijk. In de meeste gevallen is er meer tijd nodig. Bovendien is de snelheid van de procedure iets anders dan het proces dat je doormaakt. Daar mag je vóór, rondom of na de procedure zeker wel een jaar voor uittrekken.

Lees meer
29-01-2019

Jullie blijven samen ouders

Samen hebben jullie ooit voor kinderen gekozen. Samen hebben jullie naar de geboorte uitgekeken. Samen hebben jullie na de geboorte het allerbeste voor jullie kind gewenst.

Lees meer
29-01-2019

Kinderen moeten wennen

Soms bestaan halve klassen uit kinderen van gescheiden ouders. Dat het niet meer ongebruikelijk is dat ouders gaan scheiden, maakt de situatie voor een kind niet makkelijker.

Lees meer
29-01-2019

Kinderen hoe ga je daar nu mee om als je gaat scheiden?

Het ouderschapsplan is een overeenkomst tussen twee ouders waarin zij bepaalde zaken goed kunnen regelen en vastleggen. Je kunt dat zo uitgebreid maken als je wilt.

Lees meer
29-01-2019

Scheiden in 3 dagen

Is je situatie hiervoor geschikt, dan kan een scheiding in drie dagen geregeld zijn. Bijvoorbeeld verspreid over twee weken, als jouw agenda en die van je partner dat toelaten. Dat is te overzien, ook in het kader van tijd vrijmaken van werk.

Lees meer
05-12-2018

Indexering alimentatie 2019

Betaal of ontvang je alimentatie? Lees dan de tips van Family Matters om misverstanden te voorkomen. Alimentatie moet jaarlijks worden verhoogd met een bepaald percentage op grond van de wet, tenzij je dit bij convenant hebt uitgesloten. Inmiddels is het indexeringspercentage voor het jaar 2019 bekend gemaakt. Per januari 2019 moeten alimentatiebedragen worden verhoogd met
2,0 %. Alimentatie wordt meestal aan het eind van de maand bij vooruitbetaling voldaan. Vergeet dus niet het maandelijkse bedrag per eind december aan te passen.

Lees meer
Vorige pagina