088 61 61 100

Scheiden in 3 dagen

Is je situatie hiervoor geschikt, dan kan een scheiding in drie dagen geregeld zijn. Bijvoorbeeld verspreid over twee weken, als jouw agenda en die van je partner dat toelaten. Dat is te overzien, ook in het kader van tijd vrijmaken van werk.

Koophuis op het oog?

Regelt een koppel 3 dagen vrij? Bijvoorbeeld binnen een periode van een of twee weken. Dan kan aan het einde van die periode het hele pakket gereed zijn om naar de rechtbank te sturen. Zo’n korte periode is niet alleen goed te overzien, maar maakt het ook eenvoudiger om tijd vrij te maken van werk. Heb je bijvoorbeeld allebei een koophuis op het oog, dan kan dit een reden zijn om snel te willen scheiden.

Onnodig sudderen

De grote plus van zo’n vlot scheidingstraject is tweeledig: je kunt snel weer verder met het inrichten van je toekomst en je voorkomt dat tijd een obstakel wordt. Het onnodig laten “doorsudderen” van het proces kan uiteindelijk leiden tot spanningen en verwijdering. En daar is niemand bij gebaat.

On speaking terms

Bovendien geeft het rust om te weten waar je aan toe bent en waar je naar toe gaat. Ben je nog “on speaking terms”, dan kan je knopen doorhakken. Hoe langer je de tijd neemt, hoe groter de kans op veranderingen in de omstandigheden. Die kunnen op hun beurt weerslag hebben op de verstandhouding of op al gemaakte (deel)afspraken. Denk bijvoorbeeld aan de wijzigingen op de huizenmarkt of de komst van nieuwe partners.

Het zware werk zit erop

Bij de rechtbank en de gemeente duurt het vervolgens nog wel enkele weken voordat het verzoekschrift verwerkt is. Het zware werk hebben jullie dan al gedaan. Het is belangrijk om alles wel even te laten bezinken voordat getekend wordt. Alles binnen één dag is niet verantwoord. Zo kan het gebeuren dat er toch nog extra gesprekken nodig zijn; uiteindelijk gaat het erom dat de partners het eens worden en achter de afspraken kunnen staan.

Wat kan Family Matters voor jullie doen?

  • inventariseren van de situatie in een kennismakings- en intakegesprek
  • uitwerken van de berekeningen, voorzien van informatie
  • begeleiden bij het maken van afspraken op basis van die informatie en wensen en belangen,
    verwerken van die afspraken in een convenant, bespreken van het conceptconvenant en eventueel resterende punten
  • opstellen van een verzoekschrift en het indienen van dat verzoekschrift bij de rechtbank.