088 61 61 100

Vijf jaar advocaat in Schiedam

Het is alweer 5 jaar geleden dat Family Matters zich in Schiedam vestigde. Een stap waarover ik als scheidingsadvocaat niet lang heb nagedacht. Geboren en getogen in Schiedam heb ik een band met deze stad. Die binding heeft mij er overigens niet van weerhouden om mijn vleugels tijdelijk elders uit te slaan. Aan het einde van mijn middelbareschooltijd zocht ik mijn heil buiten Schiedam, om na mijn studie weer terug te keren. Eerst om in Schiedam te wonen én te werken. Dat was heel praktisch toen de kinderen klein waren. Later leek een geografische scheiding van werk en privé ook wel ideaal en ben ik voor werk uitgeweken naar omliggende gemeenten.

Advocatenkantoor in Schiedam

Vijf jaar geleden alweer besloot ik mijn kantoor naar Schiedam te verhuizen onder het motto “elke dag op de fiets naar het werk”. Ik genoot van de keren dat ik de daad bij het woord voegde, maar schrik ervan hoe gemakkelijk dat voordeel in de vergetelheid raakte. De flexibiliteit die ik ervaren heb sinds wonen en werken niet meer structureel door verkeersdrukte, files en ander leed worden gescheiden, is een groot pluspunt. Zo ervaar ik op alle fronten minder stress en meer rust. Bovenal op het thuisfront heeft dat een uitermate positieve invloed op functioneren en welbevinden.

Laagdrempelig netwerken

Een leuke bijkomstigheid is dat ik Schiedam heb herontdekt en daardoor meer ben gaan waarderen. Door laagdrempelige netwerkbijeenkomsten ben ik in contact gekomen met enthousiaste ondernemende mensen uit de regio. De bijeenkomsten werden georganiseerd op verrassend leuke locaties die ik zelf nog niet ontdekt had of die ik moest herontdekken. Kortom, Schiedam en ook Vlaardingen zijn op een inspirerende manier gepromoot door onder meer de organisatoren van Open Coffee en Saar. Daarnaast was het mooi om op een plaatselijke middelbare school jaarlijks beroepenvoorlichting te geven. Dit - onder andere - geeft een binding met de gemeenschap die ik elders heb gemist.

Al deze pluspunten, waarvan het fietsen absoluut weer in ere wordt hersteld, hebben ertoe geleid dat Family Matters kon bloeien en ik teken ervoor dat dat nog lang zo mag blijven. Mijn praktijk heeft in Schiedam vorm gekregen zoals ik het voor ogen had. Geen lopendebandwerk maar aandacht en ambacht. Als ik maatwerk kan leveren en kan meezoeken of bijsturen naar oplossingen ben ik in mijn element. En het doet me goed dat deze insteek gewaardeerd wordt. Hoewel mijn klantenkring zich niet beperkt tot Schiedam en Vlaardingen heb ik veel Schiedammers en Vlaardingers mogen helpen. Het aardige is dat ik deze cliënten later nog weleens tegenkom en te horen krijg dat het ze goed gaat.

Alles bij elkaar kan ik zeggen dat ik hier in Schiedam thuis ben.