088 61 61 100

Jullie blijven samen ouders

Samen hebben jullie ooit voor kinderen gekozen. Samen hebben jullie naar de geboorte uitgekeken. Samen hebben jullie na de geboorte het allerbeste voor jullie kind gewenst. De beste buggy, mooie kleertjes, een spaarplan, de beste school, gezonde voeding. Zolang het gezin jullie vanzelfsprekende wereld is staan alle neuzen die kant op. Je wilt dat je kind het goed heeft en alle mogelijkheden krijgt om het beste uit zichzelf te halen.

Als jullie als partners uit elkaar gaan, blijven jullie nog steeds die twee ouders die dat voor ogen hadden voor de kinderen. Als je samen bent heeft ieder zijn rol en taak in het gezin en vullen jullie elkaar aan en vangen jullie over en weer dingen voor elkaar op. De een heeft bijvoorbeeld meer verzorgende taken en de ander is meer betrokken bij sport of huiswerkbegeleiding. Voor de kinderen zijn jullie nog steeds die twee ouders. Ze weten niet beter. De kinderen houden van jullie beiden. Jullie teleurstelling, boosheid of verdriet veranderen dat niet. Het kan wel zo zijn dat als kinderen die gevoelens bij hun ouders zien of aanvoelen, zij niet meer weten wat zij moeten of mogen voelen.

Er wordt vaak gezegd dat kinderen flexibel zijn. Als dat al zo is, dan betekent dat niet dat zij dan ook maar alle kanten opgetrokken kunnen worden. Wat zij het liefst willen en wat zij echt denken dat kun je bijvoorbeeld bekijken op de website van Villa Pinedo. Er is veel onderzoek gedaan naar kinderen die met echtscheiding te maken hebben gekregen. Daaruit volgt onder meer dat kinderen zich vooral gehoord willen voelen. Over het algemeen hebben kinderen geen inspraak gehad in de ingrijpende beslissing. Hoe moeilijk het ook is: praat met de kinderen, wees duidelijk en vooral: luister naar wat zij te zeggen hebben. Geef ze de ruimte om zich te uiten. Niet elk kind is daar even goed in maar jullie kennen je kind en weten het beste hoe je het individuele kind zou kunnen bereiken.


Maak een
vrijblijvende
afspraak
Stel een vraag
Publicaties
Informatiefilms

Family Matters

Familierecht-
advocatuur

Scheiden

Bemiddeling

Financiën

Ouderschapsplan-
begeleiding

Preventief advies

Second Opinion