088 61 61 100

Blogs

Alles GeldEchtscheidingOuderschapSamenwonenAlgemeen
07-02-2020

Verdeling van zorg over de kinderen

Verdeling van de zorgtaken. Wanneer zijn de kinderen bij wie? Bij een scheiding komt veel kijken. Een regeling vastleggen is één ding, maar de realiteit is iets anders. Een “standaard” regeling bestaat niet, al wordt hier vaak naar gevraagd. Maar wat past nou bij jullie kind en bij jullie leven.

Lees meer
30-01-2020

Scheiden en kinderen

Het besluit is genomen, jullie gaan scheiden. Maar kinderen zien het liefst hun gezin bij elkaar. Dat is hun veilige wereld en die willen ze graag houden, zelfs als er weleens ruzie of spanning is. Zolang het niet vreselijk uit de hand loopt, hebben zij het liefst papa en mama bij elkaar. Daarom blijven sommige ouders voor de kinderen bij elkaar. Kinderen voelen dan vaak wel dat er “iets” is, waardoor zij toch bang en onzeker kunnen zijn als het niet besproken wordt.

Lees meer
04-11-2019

Indexering alimentatie 2020

Alimentatie moet jaarlijks worden verhoogd met een bepaald percentage op grond van de wet, tenzij je dit bij convenant hebt uitgesloten. Inmiddels is het indexeringspercentage voor het jaar 2020 bekend gemaakt.

Lees meer
05-09-2019

Partneralimentatie: er gaat wat veranderen!

Per 1 januari 2020 treedt de Wet Herziening Partneralimentatie in werking. Is dat goed of slecht nieuws? Voor wie nu al alimentatie betaalt, maakt de nieuwe wet geen verschil. Op diegenen die na 1 januari 2020 gaan scheiden, is de wet wel van invloed.

Lees meer
26-07-2019

Waar is kinderalimentatie voor bedoeld

Als ouders uit elkaar gaan, lopen die kosten gewoon door en die moeten nog wel betaald kunnen worden. Kinderen mogen er in beginsel niet op achteruit gaan als hun ouders scheiden.

Lees meer
28-06-2019

Scheiden binnen een jaar

Niet voor iedereen is een snel scheidingstraject haalbaar of wenselijk. In de meeste gevallen is er meer tijd nodig. Bovendien is de snelheid van de procedure iets anders dan het proces dat je doormaakt. Daar mag je vóór, rondom of na de procedure zeker wel een jaar voor uittrekken.

Lees meer