088 61 61 100

Blogs

Alles GeldEchtscheidingOuderschapSamenwonenAlgemeen
20-04-2020

Alimentatie in zwaar weer

Het is april 2020 en een groot deel van de wereld staat een beetje stil. Inmiddels zijn we allemaal min of meer aan het wennen aan een nieuwe werkelijkheid die helaas op 28 april of 1 juni aanstaande niet ineens weer zal veranderen naar hoe het ooit was. Wat betekent dit voor jou?

Lees meer
24-02-2020

Toestemming bij gezamenlijk ouderlijk gezag

In de regel behouden beide ouders na scheiding het gezag over kinderen. Houd je de communicatie redelijk tot goed, dan kan je samen belangrijke beslissingen nemen aangaande de kinderen. Is er voortdurend strijd of wordt er niet meer gepraat, dan wordt het heel lastig. Twee kapiteins op een schip: dat is per definitie vragen om moeilijkheden. Of ligt het genuanceerder?

Lees meer
07-02-2020

Verdeling van zorg over de kinderen

Verdeling van de zorgtaken. Wanneer zijn de kinderen bij wie? Bij een scheiding komt veel kijken. Een regeling vastleggen is één ding, maar de realiteit is iets anders. Een “standaard” regeling bestaat niet, al wordt hier vaak naar gevraagd. Maar wat past nou bij jullie kind en bij jullie leven.

Lees meer
30-01-2020

Scheiden en kinderen

Het besluit is genomen, jullie gaan scheiden. Maar kinderen zien het liefst hun gezin bij elkaar. Dat is hun veilige wereld en die willen ze graag houden, zelfs als er weleens ruzie of spanning is. Zolang het niet vreselijk uit de hand loopt, hebben zij het liefst papa en mama bij elkaar. Daarom blijven sommige ouders voor de kinderen bij elkaar. Kinderen voelen dan vaak wel dat er “iets” is, waardoor zij toch bang en onzeker kunnen zijn als het niet besproken wordt.

Lees meer
04-11-2019

Indexering alimentatie 2020

Alimentatie moet jaarlijks worden verhoogd met een bepaald percentage op grond van de wet, tenzij je dit bij convenant hebt uitgesloten. Inmiddels is het indexeringspercentage voor het jaar 2020 bekend gemaakt.

Lees meer
05-09-2019

Partneralimentatie: er gaat wat veranderen!

Per 1 januari 2020 treedt de Wet Herziening Partneralimentatie in werking. Is dat goed of slecht nieuws? Voor wie nu al alimentatie betaalt, maakt de nieuwe wet geen verschil. Op diegenen die na 1 januari 2020 gaan scheiden, is de wet wel van invloed.

Lees meer