088 61 61 100

Blogs

Alles GeldEchtscheidingOuderschapSamenwonenAlgemeen
15-11-2021

Indexering alimentatie 2022

Alimentatie moet jaarlijks worden verhoogd met een bepaald percentage op grond van de wet, tenzij je dit bij convenant hebt uitgesloten. Inmiddels is het indexeringspercentage voor het jaar 2022 in de Staatscourant bekend gemaakt.

Lees meer
09-11-2021

Huwelijkse voorwaarden nog up to date?

Jaren geleden getrouwd op huwelijkse voorwaarden, dus dat zit wel goed...denk je. Dat is zeker niet altijd het geval. Vaak belanden akten huwelijkse voorwaarden in de kast en wordt er niet meer naar omgekeken. Terwijl het leven zich ontwikkelt en jullie zelf ook niet stil staan.

Lees meer
14-09-2021

Is kinderalimentatie inkomen

Hoe moet ik nu financieel verder? Dat is vaak één van de grootste zorgen als mensen uit elkaar gaan. En dat is niet zo verwonderlijk, want buiten alle andere praktische en emotionele veranderingen, scheiden ook de financiën. In deze blog vind je het antwoord op veelgestelde vragen over de financiën, waaronder: is kinderalimentatie inkomen?

Lees meer
20-10-2020

Indexering alimentatie 2021

Alimentatie moet jaarlijks worden verhoogd met een bepaald percentage op grond van de wet, tenzij je dit bij convenant hebt uitgesloten. Inmiddels is het indexeringspercentage voor het jaar 2021 in de Staatscourant bekend gemaakt.

Lees meer
14-10-2020

Vijf jaar advocaat in Schiedam

Het is alweer 5 jaar geleden dat Family Matters zich in Schiedam vestigde. Een stap waarover ik als advocaat niet lang heb nagedacht. Geboren en getogen in Schiedam heb ik een band met deze stad. Die binding heeft mij er overigens niet van weerhouden om mijn vleugels tijdelijk elders uit te slaan.

Lees meer
16-06-2020

Samenwonen in tijden van woningnood

Samenwonen is een minder grote stap dan trouwen. Voelt je relatie goed en ben je toe aan een volgende stap, dan is samenwonen een logische ontwikkeling. Waar je bij trouwen een bewuste beslissing moet nemen, kan samenleven ook zomaar ontstaan. Het voelt misschien vrijblijvender, maar dat is het niet.

Lees meer
Vorige pagina