088 61 61 100

Blogs

Alles GeldEchtscheidingOuderschapSamenwonenAlgemeen
26-07-2019

Waar is kinderalimentatie voor bedoeld

Als ouders uit elkaar gaan, lopen die kosten gewoon door en die moeten nog wel betaald kunnen worden. Kinderen mogen er in beginsel niet op achteruit gaan als hun ouders scheiden.

Lees meer
28-06-2019

Scheiden binnen een jaar

Niet voor iedereen is een snel scheidingstraject haalbaar of wenselijk. In de meeste gevallen is er meer tijd nodig. Bovendien is de snelheid van de procedure iets anders dan het proces dat je doormaakt. Daar mag je vóór, rondom of na de procedure zeker wel een jaar voor uittrekken.

Lees meer
29-01-2019

Jullie blijven samen ouders

Samen hebben jullie ooit voor kinderen gekozen. Samen hebben jullie naar de geboorte uitgekeken. Samen hebben jullie na de geboorte het allerbeste voor jullie kind gewenst.

Lees meer
29-01-2019

Kinderen moeten wennen

Soms bestaan halve klassen uit kinderen van gescheiden ouders. Dat het niet meer ongebruikelijk is dat ouders gaan scheiden, maakt de situatie voor een kind niet makkelijker.

Lees meer
29-01-2019

Kinderen hoe ga je daar nu mee om als je gaat scheiden?

Het ouderschapsplan is een overeenkomst tussen twee ouders waarin zij bepaalde zaken goed kunnen regelen en vastleggen. Je kunt dat zo uitgebreid maken als je wilt.

Lees meer
29-01-2019

Scheiden in 3 dagen

Is je situatie hiervoor geschikt, dan kan een scheiding in drie dagen geregeld zijn. Bijvoorbeeld verspreid over twee weken, als jouw agenda en die van je partner dat toelaten. Dat is te overzien, ook in het kader van tijd vrijmaken van werk.

Lees meer