088 61 61 100

Blogs

Alles GeldEchtscheidingOuderschapSamenwonenAlgemeen
06-09-2016

Scheiden wat kost dat?

Als je gaat scheiden wil je ook weten wat de kosten daarvan zijn. Leuk is een scheiding niet. Moet je dan zorgen dat je daar zo min mogelijk aan kwijt bent of juist niet?

Lees meer
23-08-2016

Wederzijdse afhankelijkheid tijdens het huwelijk

Wederzijdse afhankelijkheid tijdens het huwelijk is een belangrijk aspect bij partneralimentatie. Tijdens het huwelijk wordt nog regelmatig in goed overleg besloten dat een van de partners minder gaat werken of stopt met werken wanneer er kinderen komen. Die partner doet vaak minder betaald werk. Dat betekent zeker niet dat zij of hij verder helemaal niets doet of bijdraagt.

Lees meer
25-07-2016

Partneralimentatie

Is partneralimentatie nog wel van deze tijd? Vaak dacht ik van niet, maar die opvatting vloeide voort uit een bevoorrechte positie. Ik groeide op met het credo: een slimme meid is op haar toekomst voorbereid: de slogan uit een campagne van het ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid. Het doel van deze campagne was om meisjes te stimuleren een vak te leren om later in hun eigen levensonderhoud te kunnen voorzien en economisch onafhankelijk te zijn.

Lees meer
01-06-2016

Kinderalimentatie bij co-ouderschap

Kinderalimentatie bij co-ouderschap. Wat spreek je hierover af? Een belangrijk punt om bij stil te staan, want de keuze voor een co-ouderschap brengt ook de keuze met zich mee over hoe om te gaan met de kosten van de kinderen. Regelmatig merk ik dat ouders beide keuzes niet altijd welbewust maken. Co-ouderschap vergt samenwerking en communicatie en oog voor wat goed is voor een kind. Als deze elementen ontbreken, kunnen schrijnende situaties ontstaan.

In dit artikel besteed ik specifiek aandacht aan de keuze voor de verdeling van de kinderkosten bij co-ouderschap.

Lees meer
06-02-2016

Voorlopige voorzieningen

De kogel is door de kerk, je wilt scheiden en wel nu! Je gaat naar een advocaat en vertelt in ongeveer een half uur wat er speelt. De advocaat vertelt wat hij of zij voor je kan doen. Soms valt dan de term voorlopige voorzieningen. Het klinkt niet onvriendelijk: voorlopige voorzieningen. Doe maar! denk je.

Maar, wat moet je je daar nu precies bij voorstellen?

 

Lees meer
20-11-2015

Verschillende wegen die naar scheiding leiden

Waar moet je beginnen en wie schakel je in?

Regelmatig merk ik dat er misverstanden bestaan over mediation en over de rol van een advocaat bij een scheiding. Soms wordt er gedacht dat het inschakelen van een advocaat leidt tot (meer) ruzie en hoge kosten, dat je naar een advocaat gaat als er ruzie is en naar een niet-advocaat als je escalatie wilt voorkomen. En dat als je in goede harmonie uit elkaar wilt gaan mediation dé manier is.

Lees meer